thanks.....

thanks.....

Translate

Terukir satu kata, tersemat dalam jiwa...

Tiap kata yang tertulis, penuh dengan kasih sayang,
penuh erti kehidupan,

setiap kata yg diungkap, setiap kata yang tercoret adalah tanggungjawab yang harus dipikul yang akan dihitung satu masa nanti...

kata2 itu amanah ALLAH...
moga dapat disampaikan dengan baik...
yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan pengajaran...

terima kasih melawat blog ini... jemput datang berkunjung lagi...

Monday, May 31, 2010

kesah kerja

start je keje dr bulan mei hari 2, langsung x berpeluang nk update blog yg ku cintai ni...
kalo ade mase terluang pun, utk cuti rehatkn badan je r... keje so far so good... jumpe kawan baru, ade yg OK n ade yg X... mentaliti memang berbeza la ..... yg OK 2, mmg best berkawan sbb diorg pun still blaja n bt part time mase cuti sem ni.. so, kalo bersembang 2, xde r nk sembang bende2 yg pelik2.... yg x ok 2 sbb diorg ni tunjuk lagak skit n koya je lebih... (wat ever... asalkan jgn kaco aku keje sudah...)
keje kt kilang ubat ni, ade shift pagi n petang.. shift pagi mmg awal2 pagi bgn... kalo dulu kelas kul 8, dtg lmbat bleh rempit tapi dh keje ni, dtg lmbt xde org nk anta... kire ponteng je r... stakat ni, FULL keje.. hehehehhehe.. walaupun bgn awal itu x jadi masalahnye...
roomate plak rajin masak pagi2... awal2 pagi dh bersarapan... kalo keje shift pagi, x bw bekal coz nanti kul 3 balik masak lagi.... cm x caya je, keje jd rajin masak..(rajin masak sbb kalo x masak xmkn la,,hehehehehe)..
duk sendiri ni lain, blaja bedikari skit... jgn nk harapkn org je... kalo keje shift petang, masuk kul 3 blik kul 11, kalo rajin bw bekal.. kalo x, makan kt kentin je r.. murah pun murah.... tp makan tengahari tetap makan... 2 la, aku dh kate, tibe2 rajin masak n makan... penah satu hari 2, dh la sarapan, mkn tghari, rehat makan lagi, blik keje kul 11 tibe2 ase lapo plk... cm sengal je... maggi la penyelamat... heheheheheh... nasib baik hr 2 je...
g keje naik van.... mmg giler punye laju di bw... kalo ade bonggol tgh jalan 2, main redah je... katekn la ade org nk beranak mmg bleh branak dlm van 2.... bleh dikatekn 2 kali je pemandu 2 bawa elok2.. itu pun sbb kene sound dgn boss, lps 2, bt blik... satu pekara yg aku x suke pasal 3 org yg bw van ni (bergilir2)... naik je van awal2 pagi pasang lagu tamil, aduh mmg x kene la dgn jiwa, dah la bw cm hampeh, n penah satu hari 2, kene marah dgn bos van 2, ade ke patut marah aku n kwn2 lain sbb telefon pemandu yg dtg lmbt ambik... hari 2 bg no tpn pemandu suh tepaon dia kalo dia lmbt ambik tpn, asal tibe2 tepon pemandu, bos marah2 plak.. so, boss van 2 ckp, lain kali tepon dia dulu, dia yg akn suh pemandu van 2 dtg... cm sengal..
cerite lagi satu ni lg sengal... sbb hari 2, van dtg lambat lg.. so, ikut la ckp boss van 2, tpn dia... aleh2, naik je van, kene marah dgn pemandu van plak... dia kate, lmbt skit xleh tunggu ke??? tak perlu r tepon bos.. mmg ase nk bakar je van 2, cakap rupe ape.... sabo2222..... tp mm g sengal... habis ckp sape yg kite nk dgr, boss or pemandu 2?????....
jawapannye: ikut ckp dia sendiri lagi bgs.... van lambat tepon dua2... dia pemandu 2 kene marah dgn bos dia,, kalo pemandu 2 marah kite plak... WATEVER i don't CARE... hahahahahahahah...
kalo semua bende bt ON time xde masalahnye... siang ambik lmbt dr biase, its ok.. tp kalo malam ambik lmbt, bahya 2...
byk giler story de mory nk cite.... nanti smbg plak ep 2.. heheheh....
Post a Comment