thanks.....

thanks.....

Translate

Terukir satu kata, tersemat dalam jiwa...

Tiap kata yang tertulis, penuh dengan kasih sayang,
penuh erti kehidupan,

setiap kata yg diungkap, setiap kata yang tercoret adalah tanggungjawab yang harus dipikul yang akan dihitung satu masa nanti...

kata2 itu amanah ALLAH...
moga dapat disampaikan dengan baik...
yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan pengajaran...

terima kasih melawat blog ini... jemput datang berkunjung lagi...

Wednesday, March 2, 2011

antidodi break down

cukup sebulan duk kt Unisel, then, dpt panggilan dr supervisor tanye bile nk blik tgganu....
ikutkn hati dh lme dh nk blik, tp keje x siap2 lg...
bile supervisor kate blik la kejap ade surat u kene setelkn... dgn xfikir ape2.... setuju terus...


OK.. 2hr lps tu blik UMT... seronok la kn, sbb dpt jumpe kwn2...

aku ase pipi ni dh tembam sbb kurang exercise, biase la kn, bile org yg byk mulut x berckp byk, otot pipi pun menyembang (xtau la btl ke x teori aku ni... bedal je la)
tp 3hr je (pd awalnya)... blk UMT, org tgr aku, asal nmpk semakin kering??? huuhuhuuhhu...
bkn x mkn , mkn cukup... tp g timbang turun 1kg... isk2 musykil tul....


dh smpai umt, esknye jumpe Dr n setelkn semua surat2 tu, n dpt plak keje2 yg diluar jangkaan....
mmg dh agak, tp kali ni kire x teragak2 la keje nye... esknye aku mmg flet....
mne xnye, dh prepare mental n fizikal, blik nk setelkn surat2 tu je, keje2, journal yg dh print semua tinggal kn Shah Alam... sekali ko, kene bt keje kt sini, mau x pening pala... plas 2 plak kene attend bengkel siswazah FASM, ini satu lg event yg br aku tau, mujur la aku x beli tiket lg, so, postpone satu hr blik shah Alam...


esknye, mmg aku bt rumah sbg ofis, malas nk turun Kampus, tp time aku bt keje2 ofis kt umah tu la, org cari aku... aduh ai,.. br bt jahat skit, org dh perasan... tp xde r jht mne, keje stil ON, cume aku je yg xde kt kampus... so, kene gak g kampus ptg 2, tp supervisor dh blik r plak...
wrong timing tul... disbbkn xjumpe miss rosh (nme singkatan supervisor mse fyp dulu) ptg 2, xnk sia2kn mase aku pun miss rosh,. jumpe dia, dia pun ckp, aik tiqah asal makin kurus ni, xcukup makan ke??? ke berCINTA??? hahahhahaha... terkejut sat, bila dia kata lagu 2... aku pun sengeh je r kn,.. pas 2 jwb, kurus ek, xde r, ase cm biase je.... (cover line baik punye..)
lps 2, borak punye borak, kiteorg kuar g mkn kt luar,,. miss ajak g jd pengirng student thn2 g cameron n gopeng... trip 2, lg 2hari je,,. aku pun setuju je,, nk tenangkn fikiran jap,. serabut.....
lps 2 br la tanye supervisor... kali ni supervisor aku mmg baik la... dia kate g la, bt ape yg awk ase gembira, x syok gak kalo bt keje ase stress.... feh... cm tau2 je.. supervisor dh bg green light ape lg, bertmbahlah excited.. awk nk g sne bleh, mlm ni tolong sye jg budak2 nk test, bleh??
aku pun ckp bleh aje.... mlm 2, mase bdk2 test Dr discuss dgn aku pasal projek aku 2, n keje2 yg aku kene setelkn.. huuhuhuhuhu.. makanye, dipostpone kn lg, tarikh aku nk blik unisel.. keje kt sne stop sekejap, entah ape jd dgn DNA extraction aku tu.. huuhuhuhu... Dr ckp, awk blik la lps keje kt sini setel..... aku no point, xtau nk ckp ape dh ni....
TOLONG>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..
tp xleh nk tolong dh...


mlm ni nk bertolak ke cameron highland, pg tu g teman miss beli makanan utk sarapan pg budak2 mase dlm bas nanti.. ade la beli roti skit n air kotak.. miss dpt plak panggilan student dia masuk hospital kene barah otak.. dh alang2 ade kt bandar KT, jd aku pun ikut miss melawat student dia 2, sebak giler aku ase.. aku tahan je.. kesian bdk 2, mude2 dh kene cm 2,. kalo la aku ditempat dia mesti sedihkan... (syukur aku masih sihat)... lps je setel aktiviti kt bandar KT, aku blik ke kampus, KNP x blik umah??? sbb aku kene jumpe Dr, dia nk jumpe ptg 2, nk bg keje kt aku, jd lps aku blik dr jd penyiring 2, aku kene focus bt keje 2.. huhuuhuhuh....
aku terime je ape Dr ckp, walaupun hakikatnye, i want to say NO...


blik dr cameron n TEMAN, gopeng mmg I'm not feeling well... tp g kampus cm biase....

esknye......FLet lg,. seharian di umah, pening pala, keje Dr bg xsiap2 lg.... entah r, cmne nk siapkn keje ni, keje Dr satu hal, keje aku pun byk gak ni....
fusing fala saya la... aduh2...

antibodku breakdown...... itu je yg aku bleh ckp...
walaupun aku tau, dh mmg tugas aku kene bt semua ni, tp entah r... mungkin sbb fizikal n mental blm betul2 bersedia.... semua nk dikejar,..
disane x dpt sini berciciran....
B4 NI AKU BLEH BUAT SEMUA NI... TP KALI NI IT TOOO MUCH...
itu yg membuatkn aku letih.....
letih otak, letih badan.....
aku bkn spesies yg cepat mengalah...
bukan spesies yg cepat berserah...
tp kali ni aku perlukan sedikit mase...


aku nk blik umah mak....
nk cari ketenangan...........
kalo la aku bleh balik.... kn bgs....
kalo la org2 kt sekeliling aku ni bleh phm kn bgs....
HANYA ALLAH SAJE YG TAHU APE YG AKU RASE SEKARANG..

HOPE EVERYTHING OK...
Post a Comment